keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Treeniä ja jauhelihamunakasrullaa

Meneepäs nää päivät jotenkin niin haipakkaa. Päivät olen yleensä klo 8-16 harjoittelussa, jonka jälkeen olen nyt käynyt salilla ja kotona olen joskus kuuden jälkeen. Ilta meneekin sitten kokkaillessa, syödessä ja lusmutessa. On niin hyvä fiilis, kun ei ole mitään esseitä tehtävänä enää. Kaikki on hoidettu! :) Harjoittelun tehtävätkin ehdin aika hyvin luultavasti tekemään harjoittelupäivien aikana. Tutkimusassarin hommia pitäisi iltaisin tehdä, mutta oon nyt tehnyt niitä fiiliksen mukaan, kun kukaan ei ole antanut mitään tiukkaa aikataulua. 

Eilen kävin harkkapäivän jälkeen salilla tekemässä jalkatreenin, mutta kesken treenin alkoi migreeni ja näköhäiriöt. Kävin nappaamassa pari särkylääkettä pukkarissa ja istuskelin hetken aikaa, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että parempi lähteä kotiin. Olin vielä pyörällä liikkeellä ja  kotiin pyöräily olikin ihan hirveää. Tuntui, ettei näe mitään sahalaitojen takia ja päänsärky vain yltyi. Mutta selvisin onneksi kotiin ja pienen lepäilyn jälkeen olo helpotti!

Eilen ehdin salilla tekemään ennen migreeniä:
2 x 15 x 20kg, 2 x 10 x 30kg, 3 x 40kg takakyykky
2 x 10 30kg etukyykky
3 x 8 7kg/käsi yhden jalan kyykky
2 x 8 yhden jalan penkille nousu

Tämän päivän treeni:
2 x 8 10kg/käsi, 12 x 7kg/käsi penkkipunnerrus käsipainoilla
3 x 10 3kg/käsi viparit penkillä makuullaan
3 x 10 dippi
2 x 10 x 20kg, 8 x 22,5kg, 6 x 25kg, 2 x 27,5kg penkkipunnerrus
3 x 10 ristitaljatyöntö ylhäältä
3 x 10 20kg jalan ojennus laitteessa
3 x 10 pohkeet laitteessa 45kg
3 x 15 10kg lantionnostot jalat bosun päällä
3 x 10 kylkinostot jalat bosun päällä

Tänään ei meinannut penkki sujua ollenkaan, kun ojentajat olivat ihan jumissa maanantain treenistä. Lisäksi tein hauistreenin, mutta hauiksetkin alkoi polttelemaan ihan heti. Tein jonkun verran erilaisia hauiskääntöjä. Treenin lopuksi tein vielä seiskoja 12kg, 8kg ja 6kg kuulalla sekä keskitettyjä hauiskääntöjä supereina. Ensin 6kg:lla niin paljon toistoja kuin meni, sitten 5kg:lla loppuun asti ja lopuksi 3kg:n painolla niin paljon kuin meni.
 



Kokkailin illalla olon helpotuttua munakasrullaa päivälliseksi, johon sain idean Lumituuli-blogista. Tein aika pitkälle tuon Lumituuli-blogin ohjeen perusteella, mutta muokkasin sitä hieman.

Jauhelihamunakasrulla:
 5 kananmunaa
5dl maitoa
1tl suolaa
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaurahiutaleita
0,5dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta

Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne. Sekoita joukkoon suola ja maito. Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe sekaisin ja lisää munamaitoseokseen ja hämmennä tasaiseksi. Kaada korkeareunaiselle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia 200 asteessa.

400g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 porkkanaa raastettuna
suolaa
paprikamaustetta
valkopippuria
tabascoa
1prk tomaattipyree
2dl kermaa
1dl juustoraastetta

Kuullota pilkotut sipulit ja lisää jauheliha ruskistumaan. Lihan ruskistuttua lisää mausteet ja pilkottu paprika. Hetken päästä lisää raastetut porkkanat ja sekoittele. Paprikan ja porkkanan pehmennyttyä lisää tomaattipyree ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja anna kuumeta. Lopuksi lisää juustoraaste ja sekoita. 

Munakaspohjan kypsyttyä kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja irroita leivinpaperi pohjasta. Kannattaa antaa pohjan jäähtyä vähän aikaa, niin paperi lähtee vähän paremmin irti. Lisää täyte tasaisesti pohjan päälle ja rullaa rullaksi niin kuin kääretorttu ja jätä sauma alas.

Nauti salaatin kanssa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti