sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Lenkkiä ja kotijumppaa

Eilen oli niin mahtava sää, etten malttanut lähteä salille ollenkaan. Kävin hölkkäämässä vähän vajaa 9 kilometriä ihan hissukseen. Aikaa lenkkiin meni noin tunti ja 10 minuuttia. Oli kyllä upea sää ja hyvin tarkeni lenkkeillä huppari päällä. Pipo, hanskat ja kauluri olivat kyllä ihan turhia, sen verran hiki tuli. :D

Mies oli edelleen kipeänä, joten olin independent woman ja kävin ostamassa kotiin kukkia sekä ruokatarvikkeet ja viiniä. Kokkailin kanttarelli-chorizorisottoa, josta tuli aika herkullista. Risoton tein tällä ohjeella ja lisäsin alkuvaiheessa vain pilkotun chorizon joukkoon. Viikonloppuna on mukava panostaa ruokaan vähän enemmän ja herkutella kunnon ruoalla. :)
 
Kotitreffit.


Saatiin jopa pyyhittyä pölyt, järjestettyä tavarat paikalleen ja imuroitua. Tuo perhanan aurinko pakottaa järjestelemään ja siivoamaan kotona, kun muuten pöly näkyy. Vaihdettiin sohvan diivaninkin paikkaa, pitää nyt funtsia, että kummin päin tää on parempi.

Tänäänkin oli taas mukavan aurinkoinen keli, joten en jaksanut lähteä salille. Kävin lenkkeilemässä vajaan 5 kilometrin lenkin. Oli ihan mukavaa muuten, mutta koko ajan meinasi ruveta pistämään. Piti kiinnittää koko ajan huomiota vauhtiin, hengittämiseen ja omaan asentoon. Huomasin, että lantion asentoa muuttamalla pystyin kontrolloimaan sitä, miten kovasti pistäminen tuntui.

Kotijumppa.
Tein puolen tunnin kotijumpan lenkin jälkeen. Ekassa patterissa oli askelkyykkyjä, pystypunnerrusta ja vatsoja pallon päällä. Eli kaikki liikkeet putkeen ja sitten pieni tauko, jonka jälkeen patteri tehdään uudestaan. Jokainen patteri tehdään kolme kertaa, jonka jälkeen siirrytään seuraavaan patteriin. 

Itse käytin 12kg kuulaa pystypunnerruksissa, sivutaivutuksissa ja hyvää huomenta-liikkeissä. Pystypunnerruksen tein kahdella kädellä. Hyvää huomenta-liikkeissä voisi käyttää isompaa kuulaa, mutta tuo takareisi on vielä vähän oudun tuntuinen, niin ei viitsi pahemmin rasittaa sitä. Rinnalle vedot tein 8kg kuulalla. Vinot vatsat tein pallon päällä kiertäen aina ylävartaloa.

Ensi viikko tulee olemaan ihan hirveä. Ihan liikaa koulua, opparisuunnitelmaseminaari, töitä ja yhteensä 12 tuntisia päiviä, argh. Katsotaan miten oikein ehtii treenaamaan ja liikkumaan. Ainakin kolme kertaa olisi tarkoitus ehtiä salille ja sitten muutama lenkki siihen päälle. Mutta jos aika ei riitä tai väsyttää, niin sitten saa jäädä vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti