tiistai 4. helmikuuta 2014

Kyykkyhaaste

Käyn satunnaisesti salilla miehekkeen kanssa, joka on huomattavasti kokeneempi salitreenaaja kuin minä. Hän neuvoo ja auttaa tekniikoissa ja esimerkiksi kyykyssä ja maastavedossa on mukavaa, että joku välillä tarkkailee tekniikkaa. Ja tietty penkkaaminenkin on paljon mukavampaa, kun on joku varmistamassa! :)

Tuossa yhtenä päivänä tuli puhetta kyykky-asennossa olemisesta ja lähdettiin kokeilemaan miten alas pääsee. Miehekehän siis saa pepun kantapäihin ja pidettyä kantapäät maassa, mutta minä en siihen taivu. Lonkat, nivuset ja nilkat ei vaan anna periksi, että pääsisin alas sekä pysyisin pystyssä. Pääsen kyllä alas jos saan pidettyä hieman tukea jostain. Olimme juurikin vanhempieni luona ja tuntui niin pahalta, kun oma isä, joka ei juurikaan liiku, sekä siskoni, joka myöskään ei ole pahemmin liikkunut viime aikoina sairastelujen takia, pääsivät alas helposti ja pystyivät nököttämään siellä. Tästä sisuuntuneena päätin lähteä venyttelemään paikkojani!

30/30 Squat Challenge
Sattumalta Spartalekan kautta törmäsin 30/30 Squat Challenge -nimiseen ryhmään facebookissa ja päätin ainakin yrittää olla kyykky asennossa sen 30 minuuttia 30 päivänä. Tänään olen nököttänyt 19 minuuttia kyykyssä, joten vielä pitäisi 11 minuuttia jaksaa kököttää. Olen ollut kyykkyasennossa muutamia minuutteja kerrallaan. Koska nilkkani ovat niin jumissa, niin olen ottanut kirjat kantapäitteni alle helpottamaan kyykyssä olemista. Katsotaan jos ensi viikolla pystyisi jo olemaan ilman kirjoja. Itse asiassa siirryin juuri kyykkäämään ja samalla näpytän tätä! :)

Haasteen ohjeet/säännöt vielä:

Spend 30 min a day in a squat for 30 consecutive days.
Rules of thumb:
1. No REST days during the 30 days.
2. Relaxed spine - no need to try to remain erect or with neutral spine. Its a RESTING position.
3. Width between the feet - around shoulder width apart but should be individualized and experimented with - aim for maximal depth and relaxation.
4. How much feet should be turned out or should they be facing forward? Don't let anyone sell you the idea of ONE perfect position - this should be individualized and experimented with - aim for maximal depth and relaxation.
5. Knee pain? Hip pain? stand up and move around. Resume the squat and work in small short bursts of squatting throughout the day.
6. Footwear? Best - barefoot. Second best - minimal footwear.
7. Keep your heels on the floor if possible. If impossible, try a small heel support until you gain the proper mobility to squat flat foot on the ground.
8. True sign of good squatting? When you get tired from STANDING - you squat and not vise versa! True story!
9. How deep should you squat? There is only one answer - DEEPER.

Katsotaan miten monta päivää muistan ja jaksan tätä! :)

Tämän päivän salitreeni näytti vielä tältä:
Takakyykky 10 x 20kg, 10 x 30kg, 8 x 40 kg, 4 x 50kg, 6 x 40kg, 8 x 30kg, 10 x20kg 
Etukyykky 3 x 12 20 kg (vasta opettelen hakemaan kunnon asentoa)
Polven ojennus laitteessa 3 x 10 20kg
Pohkeet koneessa 3 x 10-12 35kg
Kylkinostot jalat bosun päällä 3 x 10/puoli
+ Vähän vatsoja lisäksi

Nyt vielä kyykkäämään ennen venyttelyjä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti