sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Liiallista laiskottelua

Täällä on viikonloppu on kulunut lähinnä mässyttäessä. Perjantaina käytiin miehekkeen kanssa kävelemässä metsässä ja keiteltiin kahvitkin mäen huipulla. Lenkin pituudeksi tuli vain 3 kilometriä, kun ei tuon selkä oikein pitänyt metsässä tallustelusta. Eilen kävin hölkkä- ja kävelylenkillä, jolle matkaa tuli 4,5 kilometriä ja aikaa meni 37 minuuttia. Oli ihan pirun liukasta ja jotenkin kurkkuun sattui tai närästi tai jotain kummallista. Siksi tuli sitten välillä vähän käveltyä. Talvella täällä on ihan mukava käydä lenkillä, kun karhutkin on nukkumassa. :D Kesällä ne tuo pienen jännitysmomentin lenkkeilyyn!

Melko harmaata keliä on ollut. Näissä maisemissa keiteltiin kahvit. :)

Olen liikkunut koko pienen ikäni enemmän tai vähemmän, mutta lenkkeily on edelleenkin musta ihan järkyttävää. Jotenkin syke nousee niin äkkiä ja henki salpautuu ja äh, en tykkää. Mietin aina, että miksi hölkätä, kun kävelen melkein samaa vauhtia. Joka kevät mietin aina, että nyt tsemppaan ja syksyn alussa pystyn juoksemaan kympin kevyesti. No aina se on jäänyt. Ehkäpä voisin tänä vuonna ihan tosissani yrittää parantaa aerobista kuntoani. Pitkistä kävelylenkeistä nautin ihan suunnattomasti, mutta hölkkäily ei vain ole koskaan tuntunut hyvältä. Ehkäpä se voisi alkaa tuntua paremmalta, kunhan hapenottokyky ja aerobinen kunto muutenkin kohenee?

Voisin yrittää nyt lisätä joka viikkoon 1-3 lenkkiä. Alkuun kävelyä ja hölkkää ja vähitellen lisätä hölkän osuutta ja jättää kävelyn kokonaan pois. Ja samalla kasvattaa lenkkien pituutta. Itseäni vaan usein rupeaa pistämään kylkeen ja se haittaa lenkkejä. Se on ärsyttävää, kun monesti muuten jaksaisi ihan hyvin, mutta se pistävä kipu on niin lamauttava. Yleensä en ole edes vielä siinä vaiheessa kunnolla hengästynyt.

Eilen vieteltiin mukava ilta miehen ystävän ja hänen vaimonsa kanssa. Käytiin syömässä hyvin ja ruoan kanssa viinikin maistui hyvälle. Ravintolasta siirryttiin kaupan kautta kaupunkikämpälle viettämään iltaa ja herkuttelemaan. Oon oppinut sen, että jos istuu mahdollisimman kauas herkuista, niin niitä tulee syötyä vähemmän. Se yleensä aina toimii! :D Oli mukavaa istua useampi tunti iltaa, kun mekin käydään niin harvoin täällä ja liian harvoin on edes kunnolla aikaa istua rennosti iltaa. Tänään taidan käydä lenkillä jos tuo lumisade helpottaa tai sitten teen jonkun pienen kotijumpan. :)

Nyt alkaa hieman hajottamaan tämä laiskottelu ja tekemisen puute. Ja ehkä se, että täällä ei voi mennä vain omilla aikatauluilla, kun pitää ottaa anopin aikataulut huomioon. Esimerkiksi ruokailut ja se monelta lämmitetään saunaa vaikuttavat liikkumiseen. Nyt alkaa olla jo paha olokin, kun tänään aamupalaksi vedettiin lörtsyä ja pullat ja välipalaksi kahvia ja pullaa. Pullaa tulee jo korvista. Täällä huomaa sen oman ruokavalion ja ruokarytmin tärkeyden ja niiden vaikutuksen omaan oloon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti