maanantai 17. helmikuuta 2014

Nopea hapetusjumppa

Tänään ajeltiin Savosta kotiin, joten koko päivä vierähti melkeinpä autossa istuessa. Päivällä ennen lähtöä käytiin syömässä lounaaksi kebabsalaatit Savonlinnan Uskudarissa, jossa on ehkä Suomen parasta kebsua. Nam, oli hyvää ja oon niin ylpeä, että vedin kebsun salaatilla enkä ranskalaisilla! Iltapäivällä päästiin kotiin ja sitten olikin pakko syödä päivällistä kotona, kun nälkä alkoi kurnimaan. Anoppi oli pakannut meille karjalanpaistia mukaan, joten ruoka oli onneksi valmiina. Ruoan pitkin sitten antaa laskeutua ja salille ei jaksanut enää siinä vaiheessa lähteä, etenkin kun siellä on iltaisin niin hirveä ryysis. Päädyin sitten tekemään nopean hapetusjumpan, jota inhoan sydämeni pohjasta. Ehkä se johtuu mun huonosta aerobisesta kunnosta. :D

Hapetusjumppa:
5 x yleisliike
5 x kyykkyhyppy
5 x istumaannousu

Eli jokaisella alkavalla minuutilla nämä liikkeet putkeen. Eli ensin 5 yleisliikettä, heti perään 5 kyykkyhyppyä ja sen jälkeen 5 istumaannousua. Seuraavalla alkavalla minuutilla uudestaan. Jos liikkeet tekee nopeammin, niin loppuaika minuutista on lepoa. Ja yhteensä viisi kierrosta. Eli tähän menee yhteensä 5 minuuttia, mutta syke nousee ja hiki tulee! :) Gymboss tai muu vastaava ajastinkello on tähän hyvä.

Itse tein tänään ensin yhden 5 minuutin setin ja sen jälkeen tein hieman selkäjumppaa miehekkeen kanssa, jonka jälkeen tein vielä toisen 5 minuutin setin ja kaikkia liikkeitä tein aina 6 kappaletta. Eli yhteensä kaikkia liikkeitä tuli tehtyä 55. Viimeisen setin viimeinen minuutti oli aika tuskaisa, mutta läpi rämmittiin ja jäi vielä 5 sekuntia jäljelle, vaikka teinkin istumaannousut rauhalliseen tahtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti