sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pulled pork pitaleivät

Eilen vietettiin ihan vain lepopäivää kotona, eikä oikein tehty mitään järkevää. Mietittiin vähän ulos lähtemistä, mutta todettiin, että harvoin baareissa on enää mitenkään älyttömän hauskaa. Lähinnä se kaveriporukalla aloittelu on mukavaa. Jotenkin ei olla löydetty Helsingistä sellaista baaria oikein kivaa baaria. Ehkä ollaan vaan tultu vanhoiksi tai sitten pitää vielä jatkaa etsintöjä!

Tehtiin ruoaksi pitaleipiä pulled porkilla, tzatzikilla ja marinoiduilla punasipuleilla täytettynä. Lisukkeeksi tehtiin bataattiranskalaisia.

Valo ei oikein riittänyt ruoan kuvailemiseen.
Pulled pork tehtiin tällä reseptillä, mutta laitettiin lihat marinoitumaan yöksi tuohon maustekastikkeeseen ja aamulla laitettiin uuniin kypsymään ja annettiin olla noin 7 tuntia. Muuten mentiin ohjeen mukaan. :)

Tzatzikin tein Valion tällä ohjeella.

Punasipulit
2 punasipulia
1 dl öljyä
1 dl punaviinietikkaa tai balsamicoa 
ehkä joku 0,5dl sokeria
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Sipulit leikataan renkaiksi ja kaikki heitetään samaan kulhoon ja sekoitetaan. Annetaan maustua muutama tunti tai mahdollisimman pitkään. 

Bataattiranskalaiset
vajaa 1kg bataatti
öljyä
suolaa
(maissitärkkelystä)

Pesin bataatit kunnolla, mutta jätin kuorimatta. Leikkaa bataatit mahdollisimman saman kokoisiksi paloiksi ja huuhtele juoksevan veden alla, jotta bataateista lähtee hieman tärkkelystä pois. Huuhtelun jälkeen ranut kuivatellaan pyyhkeen sisällä kunnolla. Kuivuneet ranut laitetaan pellille väljästi (huom. väljästi) ja huiskutellaan päälle öljyä ja suolaa ja itse ripottelin ihan pikkuisen maissitärkkelystä jos se vaikka auttaisi saaamaan ranuista rapeampia. Paistoin ranuja ensin 200 asteisessa uunissa noin 15min, jonka jälkeen aloin nostamaan lämpötilaa yli 225 asteeseen ja paistoin vielä 15 minuuttia. Kerrankin bataattiranskalaisista tuli rapsakoita!

Pitaleivät tein tällä ohjella.

Ruoka oli kyllä älyttömän hyvää vaikka itse sanonkin. Gin tonic sopi juomaksi oikein hyvin. :)
Kerrankin kukkia kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti